За поръчки:
062 631520
0885/617613
0885/837483
предмета
Леонардо да Винчи-Дамата с Хермелина-Леонардо да Винчи

"Дамата с Хермелина"

Art. No: 15339

Описание:

"Дамата с хермелина" (от италиански Dama con l'ermellino) е нарисувана с маслени бои върху дърво в края на 15. век от Леонардо да Винчи. Наред с "Мона Лиза", "Дамата с хермелина" е сред най-известните картини на да Винчи. Картината датира от около 1490 година.

Смята се, че момичето на портрета е Чечилия Галерани, любовница на Людовико Сфорца, херцог на Милано и покровител на Леонардо да Винчи. Чечилия Галерани е била по това време 16-17 годишна. Тя произхожда от скромно семейство, но е била с отлично образование, говорила е свободно латински, свири, пише поезия.

На картианта момичето е изобразено, държащо хермелин. Хермелинът е бил сред домашните любимци на благородниците и в картината носи конкретна и любопитна символика. В картините на Леонардо да Винчи има заигравка – от загадъчната усмивка на "Мона Лиза", до хермелина, който се е смятал за символ на чистотата.

Репродукцията  представлява висококачествен печат с еко мастила, върху италианска канаваца, каширана върху твърд гръб до размер 30х40см, а над този размер платното е опънато върху подрамка. Картината е аранжирана в луксозна рамка.

Посочените размери са размери на платното.

Избери размер за да поръчаш онлайн

При поръчка на стойност над 99,99лв. доставката е безплатна.
* Цената е с включено ДДС.
Брой:
Имате въпрос,
оставете тел. или
e-mail ние ще се
свържем с вас