„Ваза с пет слънчогледа“ №25517

Безплатна доставка
При поръчка на стойност над 99,99 лв
Нестандартни размери
Изработваме поръчки с нестандартни размери
Свържете се с нас
Код: 25517
Наличност: наличен
Автор: Ван Гог


Картината, известна като „Ваза с пет слънчогледа“, показва цветята във ваза на тъмно син фон. В оригинал картината е била нарисувана с оранжева рамка.
Тя е била продадена на японски колекционер и е изпратен в Япония през 1920 година. Но е била унищожена при пожар след американското бомбардиране на Осака по време на Втората световна война.


Мартин Бейли, куратор и кореспондент на вестник „The Art“, открива снимката, докато изследва книгата си "Слънчогледите са мина: историята на шедьовъра на Ван Гог".
- „Върнах се към писмата на Ван Гог, в които той описва, когато е рисувал слънчогледите, как е искал да ги сложи в оранжева рамка. Това никога не е било виждано досега“ - каза той.

„Тогава да поставиш картина в оранжево е било революционна идея. Обикновено картините били рамкирани в позлатени рамки, а модерните картини понякога са били аранжирани в обикновени бели рамки.

Репродукцията представлява висококачествен печат, върху италианска канаваца с еко мастила. Платното е каширано върху твъд гръб до размер 30х40, а над този размер е опънато на подрамка. Картината е аранжирана с луксозна рамка.

Размери Цена на дребно
18.00 лв.
42.00 лв.
* Цените са със ДДС!
бр.
« назад


Новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах