„Вистерия 2“ №25521

Безплатна доставка
При поръчка на стойност над 99,99 лв
Нестандартни размери
Изработваме поръчки с нестандартни размери
Свържете се с нас
Код: 25521
Наличност: наличен
Автор: Клод Моне
През 1914 г., окуражен от дългогодишния си приятел, държавникът Жорж Клемансо, Моне оставя настрана умората и депресията (причинена от намалялото му зрение и смъртта на съпругата му) и започва да планира изграждането на голямо студио, в което ще може да изпълни грандиозен проект.

"В тази композиция, която ще бъде във формата на ротонда, дванадесет платна ще бъдат разпределени от единия до другия край по стените, за да се даде на окото, чрез непрекъснатостта на серията, впечатлението за едно платно. Платната ще бъдат разделени от сравнително тесни прекъсвания, които ще включват входа и изхода и съответните интервали, разположени симетрично срещу тях."

"Декоративните мотиви" е трябвало да бъдат картини на вистерия, както разкрива Моне пред друг посетител, Duc Edouard de Trévise, същата есен. С Trévise той обсъжда малко по-общо разгръщане на вистериите под формата на непрекъснат фриз, който да се постави над големите стенописи на водна лилия. На предложението на Trévise за такова подреждане ("по-горе щеше да е спокойното сиво на стените, преодоляно от някакъв цъфтящ фриз"), Моне отговори: "Това е точно моята идея; дори ще ви покажа първите гирлянди от фриз, аз използвам вистерия за него.”

Репродукцията представлява висококачествен еко печат, върху италианска канаваца с еко мастила. Платното е каширано върху твъд гръб до размер 30х40, а над този размер е опънато на подрамка. Картината е аранжирана с луксозна рамка и е готова за окачване. Максимален размер за печат - 150х114.

Размери Цена на дребно
42.00 лв.
68.00 лв.
110.00 лв.
* Цените са със ДДС!
бр.
« назад


Новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах