"Момичето с перлената обеца" №17943

Безплатна доставка
При поръчка на стойност над 99,99 лв
Нестандартни размери
Изработваме поръчки с нестандартни размери
Свържете се с нас
Код: 17943
Наличност: наличен
Автор: Йоханес Вермѐер


"Момичето с перлената обица" е може би най-популярната картина на известния холандски художник Йоханес Вермеер ван Делфт. Картината е рисувана с маслени бои върху платно през 1665 г. Размерът ѝ е 44,5 cm (вис.) на 39 cm (шир.). Съхранява се в музея „Маурицхойс“ – Хага.

За съжаление, почти нищо не се знае за младата дама, която е била използвана за модел на картината. Някои историци смятат, че изобразеното момиче е най-голямата дъщеря на Вермеер, докато други са на мнение, че това е негова любовница. Други изследователи пък изразяват мнение, че момичето е било е просто модел. Йоханес Вермеер работи по картината по време на Холандската златна епоха, когато Холандската република е центърът на изкуството в цяла Европа. Историците вярват, че перлата, която носи моделът в картината е включена и в друга творба на великия художник – „Дама пише писмо в присъствието на прислужницата си“, тъй като първо приликата на двете бижута е очевидна и второ има данни, че художникът често е използвал повторно някои елементи от „реквизита“ си, както и модели в други свои проекти.

През 2014 г. холандският астрофизик Винсънт Айк повдига съмнения относно формата на круша, големината и материала на обицата и твърди, че изглежда по-скоро като полиран калай, с перлен отблясък от пречупването на светлината.

Репродукцията представлява висококачествен печат, върху италианска канаваца с еко мастила. Платното е каширано върху твъд гръб, аранжирано и рамкирано с луксозна рамка.

 
Размери Цена на дребно
32.00 лв.
42.00 лв.
69.00 лв.
* Цените са със ДДС!
бр.
« назад


Новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах