”Пловдивски пазар“ /големият/ №25541

Безплатна доставка
При поръчка на стойност над 99,99 лв
Нестандартни размери
Изработваме поръчки с нестандартни размери
Свържете се с нас
Код: 25541
Наличност: с поръчка
Автор: Иван Мърквичка


Подобно на Иван-Вазовия пловдивски период, при Мърквичка той също е най-плодотворен. „Пловдивски пазар“ (1883), „Пазар в Пловдив“ (1888), „Циганска веселба“ (1887), „Птицепродавец“ (1887) са част от най-знаменитите проявления на неговия талант и първите платна, на които той нанася маслени бои. Обединява ги стремежът на автора към реалистичност и натуралност и характерната за него балансираност на нюансите без резки контрасти между тъмни и осветени места.

„Големият пловдивски пазар“ от 1888 г. и разточителният архитектурен градски пейзаж (безистен, чешма с колони и чадъровообразен покрив, навеси, три минарета и двуетажна търговска постройка), и скалисто тепе, и конят са дадени със същото значение за цялата композиция, както и народните типове. Освен това една от селянките и на един от селянитеса отнети характерните черти в двете им скици, за да останат на картината само със своите типични черти. Равностойното изписване на архитектурния пейзаж в „Големият пловдивски пазар“ и смекчаването на характерните черти чрез типизация трябва да бъдат особено подчертани, изтъкнати.


Репродукцията представлява висококачествен печат, върху италианска канаваца с еко мастила. Платното е каширано върху твъд гръб до размер 30х40, а над този размер е опънато на подрамка. Картината е аранжирана с луксозна рамка.

 
Размери Цена на дребно
38.00 лв.
62.00 лв.
72.00 лв.
* Цените са със ДДС!
бр.
« назад


Новини
Първоначално влизане във ВАШИЯТ АКАУНТ
14.05.2019
Добре дошли в новата визия на нашият сайт! В тази връзка, няма да можете да влезете нормално във профилите си при първоначален опит! Трябваше да прехвърлим базата от данни на всичките ни ...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах