"Абстрактна композиция XI" №17066

Безплатна доставка
При поръчка на стойност над 99,99 лв
Нестандартни размери
Изработваме поръчки с нестандартни размери
Свържете се с нас
Код: 17066
Наличност: наличен

Абстрактното изкуство, наречено още абстракционизъм (от латински: abstractio – нещо отвлечено), е вид модернистично направление в изкуството. Отличава се с отказ да се изобразяват предмети и събития, както и с откъснатост от фигуративния подход към действителността. Целта на това направление е да се постигне хармония чрез съчетаване на геометрични форми и цветове, които да могат да предизвикат различни емоции и асоциации. То възниква през 1910-1913 г. след разслояването на кубизма, експресионизма и футуризма. Свободното изкуство, произлизащото от експресионизма и близката до кубизма геометрична абстракция, дава тласък на първите абстрактни художници - Василий Кандински, Джаксън Полък, Казимир Малевич, Пийт Мондриан и Франтишек Купка. Най-големите абстракционисти, признати и до днес, са Кандински и Мондриан.

Закачливите и цветни форми в абстрактната композиция, могат да бъдат прекрасен детайл и акцент в интериора на дома или работното ви място. Репродукцията представлява висококачествен печат с еко мастила върху канаваца, каширана е върху твърд гръб до размер 30х40см, над този размер канавацата е опъната на подрамка. Репродукцията е аранжирана в подходяща за изображението рамка във всички размери.
Размери Цена на дребно
30.00 лв.
38.00 лв.
72.00 лв.
* Цените са със ДДС!
бр.
« назад


Новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах